wettels on fire westrienen 1

Tijdens de eerste culinaire wedstrijd van het seizoen werd Wettels on Fire op zaterdag 20 april gekroond tot “Lord of the Heat 2024” bij Westrienen in Est (Nederland). Hierbij het verslag.

The Heat is On Fire 2024

The Heat is On Fire is een geweldig BBQ-festijn met demo’s, proeverijen, mini-workshops, een plek om inspiratie op te doen voor het nieuwe BBQ-seizoen, een supergezellig BBQ-terras waar er volop te proeven en te beleven is, een uitgebreide BBQ-shop, maar ook een wedstrijd NK Culinair BBQ-en 2024. En daarvoor hadden wij ons ingeschreven. Dit hadden jullie al kunnen zien in onze agenda. Eén doel: winnen!

NK Culinair BBQ-en 2024

The Heat on Fire 2024 was een wedstrijd als onderdeel van het Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2024, georganiseerd door WBQA.

Er is één BBQ-competitie, die bestaat uit minimaal 4 wedstrijden. Het BBQ-team met het hoogste aantal punten van zijn 3 beste wedstrijden kan zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ-en 2024 noemen. Hopelijk kunnen we dit jaar bijschrijven op ons palmares.

Er zullen nog wedstrijden plaatsvinden in Zwolle, Leeuwarden, Park de Hoge Veluwe. De volgende wedstrijd van het Nederlands kampioenschap Culinair BBQ-en 2024 is op 1 jun in Zwolle, en daar gaan we ook aanwezig zijn.

Voorbereidingen op vrijdag

Vrijdagvoormiddag die alweer kletsnat vertrokken was, gingen Bart en Kelly richting Est in Nederland om ons op te maken voor de eerste culinaire wedstrijd van het seizoen. De tenten werden opgezet en het was wachten op de rest van het team die later de dag zouden aankomen.

Toen iedereen er was, deden we een laatste briefing en zijn we gezellig gaan eten in een Jaja Grill Restaurant.

Wedstrijd op zaterdag

Zaterdagochtend 20 april mochten we om 6u al op het terrein. Het was er meteen al een drukte van jewelste want alle andere teams kwamen aangereden en stelden zich ook op.

Om 9u was het tijd voor de “Cooks Meeting” om onze hoofdingrediënten in ontvangst te nemen: oesters, gildehoen, asperges wit en groen en een Mistery Box.

Er moesten dus 4 gerechten worden klaar gemaakt op de barbecue (uiterst links op de onderstaande foto).

We kregen ook een fruitmand en dit fruit moest ook gebruikt worden met de oesters, de gildehoen en de asperges. Voor het vierde gerecht mochten we enkel maar wel minimaal de helft van de ingrediënten gebruiken van de Mysterie Box.

Alles verliep vlotjes onder leiding van onze chef Patrick de Gendt.

wettels on fire westrienen 2

Jurering en wachten op de resultaten

De gerechten werden door de juryleden ‘blind’ gejureerd. Het was niet te zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op de keuze van de garnituren, garnering en creativiteit.

Hygiëne en voedselveiligheid worden ook streng gecontroleerd door de veldjury tijdens de wedstrijd en telden mee in het eindresultaat.

Om 15 u waren al onze gerechten ingediend bij de jury en was het afwachten op de bekendmaking van de resultaten.

Wedstrijdresultaten

En om 16 u 30 was het zover…

Oesters: 4de plaats

Groene en witte asperges: 1ste plaats

Gildehoen: 2 de plaats

Mistery Box:  1 ste plaats

Goed voor een eerste plaats Overall, waarmee we gekroond werden tot “Lord of the Heat 2024”. 

Meer wedstrijden

Onze eerste culinaire wedstrijd van het seizoen zit er op maar er volgen nog veel andere wedstrijden. Zie de agenda!

Volg ook onze Facebookpagina en word een WOFFER!

English (UK)